EN
RO
RUConsiliile Americane invită studenții și elevii interesați să obțină o bursă de studii peste hotare la Săptămîna Internațională a Educației

14 noiembrie 2013

Joi, 21 noiembrie, 2013, Consiliile Americane din Republica Moldova a invitat elevii de liceu, studenții de la diferite facultăți, masteranzii și doctoranzii interesați să obțină o bursă de studii sau cercetare în SUA și Europa la seminarul informativ organizat cu prilejul Săptămânii Internaționale a Educației.

 

Săptămâna Internatională a Educației este o ocazie specială de a trece în revistă beneficiile programelor de schimb internațional la nivel global. Această inițiativă comună a Departamentului de Stat SUA și Departamentului American al Educației este o ocazie specială de a promova programe care pregătesc americanii pentru un mediu global și de a atrage viitori lideri din străinătate pentru a studia și a face schimb de experiență cu Statele Unite ale Americii.

 

Organizat în colaborare cu Ambasada SUA, Biblioteca municipală "B.P Hajdeu", Centrul Lingvistic American și Centrul de Informații Universitare, evenimentul a oferit celor peste 100 de participanți: elevil de liceu și studenți universitari (inclusiv doctoranzi și masteranzi) informații cu privire la oportunități de burse oferite de Departamentul de Stat, dar și alte instituții acedmice din întreaga lume.

 

13:00 - Dorina Calinovscaia, Director de Studii, Centrul Lingvistic American
"Pregătirea pentru examenele TOEFL, SAT și GRE - structura și formatul examenelor, resurse pentru studenți"

13:30 - Brent Israelsen, Coordonator Asistent în cadrul Departamentului Relații Publice al Ambasadei SUA în RM
"Oportunități de studii în SUA"

 

14:15 - Otilia Colac, Consilier Educațional la Centrul de Informații Universitare
"Centrul de Informații Universitare: Programe de burse & Servicii oferite"

 

14:30 - Daniela Munca-Aftenev, Directorul Executiv al Consiliilor Americane
"Cum să scriem un eseu convingător pentru a obține o bursă de studii în străinătate. Formatarea CV-ului unui candidat la o bursă de studii"

 

Agenda evenimentului

 

Prezentările utilizate pe prcursul evenimentului:

 

a) Why study in USA
b) Cum elaborăm un eseu și un CV persuaziv
c) Bursele Centrului de Resurse Universitare


Galeria foto


 

Previous news
20 august 2016
18 iulie 2016
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului de selecție a participanților la Programul de Stagiu Legislativ în SUA, runda de toamnă 2018.