EN
RO
RU



Consiliile Americane Moldova - invitat de noare al Forumului de Tineret organizat de Centrul Tineret Orhei

18 aprilie 2013

În data de 12 aprilie, Consiliile Americane din Moldova s-au numărat printre invitații de onoare ai evenimentului organizat de către Centru de Tineret Orhei, Președinte Corina Erhan. Peste 100 de tinerii din întregul raion s-au întrunit în incinta Primăriei orașului în cadrul primului Forum de Tineret, unde au discutat despre problemele care îi preocupă și au căutat soluții problemelor identificate. În deschiderea Forumului, presedintele raionului Ion Stefîrță și primarul orașului Vitalie Colun, absolvent al Programului Lumea Deschisă, și-au rostit discursurile de salut și încurajare a tinerilor, asigurîndu-i de tot sprijinul pentru ideile și initiațivele care vin din partea lor.

 

Ideea de organizare a Forumului aparține Președintelui Centrului Tineret Orhei, Corina Erhan, activ implicată în cadrul proiectului LeaderSHE, în colaborare cu Daniela Munca-Aftenev, Coordonatorul Proiectului Lumea Deschisă în Moldova și absolventa programului Olga Melniciuc.


In conformitate cu agenda întrunirii, tinerii au fost repartizați în 4 grupuri de lucru pe domeniile: educație și mișcare civică; sănătate, protecție socială și ecologie; cultură și sport și economie. Sergiu Aftenev, Directorul Comercial Caparol Moldova a fost moderatorul sesiunii cu tema economie, inițiîndu-i pe tineri în arta planificării strategice a unei afaceri. În partea a 2-a a Forumului, tinerii și-au prezentat reciproc rezultatele muncii în ateliere. Din seria zecilor de idei și propuneri enuntate în public, au facut parte amenajarea pistelor pentru circulația cicliștilor, dotarea bibliotecilor cu fonduri de carte, instituirea în școli a zilelor ușilor deschise pentru vizite ale elevilor din alte instituții de învățămînt, crearea unui azil pentru animale vagabonde și multe altele.


La finalul Forumului, tinerii au completat formulare de aplicare în Consiliul Raional al Tinerilor, care le-au fost distribuite de către organizatorul evenimentului, Centrul de Tineret Orhei, aflat  în subordinea Direcției Învățămînt, Tineret și Sport din Raionul Orhei.

 

Previous news
23 iunie 2016
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului de selecție a participanților la Programul de Stagiu Legislativ în SUA, runda 1 octombrie – 15 noiembrie 2016