EN
RO
RUConsiliile Americane sărbătoresc 20 de ani de activitate

22 februarie 2013

În data de 22 februarie, profesori universitari din Republica Moldova, lideri ONG, absolvenți ai programelor Lumea Deschisă, FLEX , LFP, Access și Carnegie, reprezentanți ai Ambasadei SUA, Băncii Mondiale, IREX, USAID , precum și reprezentanți ai Ministerului Educației și Ministerul Justiției, s-au alăturat echipei Consiliilor Americane din Moldova pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a organizației. Peste 160 de invitați au participat la eveniment, care a început cu un discurs de bun venit al Directorului general David Jesse, urmat de o scurtă prezentare a proiectelor și activităților organizației în 2012. David Jesse le-a înmînat diplome de mulțumire celor mai activi absolvenți ai programelor de schimb administrate în Republica Moldova: FLEX, LFP, Lumea Deschisă, Access și Carnegie.

 

Reprezentanții Centrului Lingvistic American au prezentat prima ediție a publicației periodice " Tendințe moderne și resurse pentru profesorii de limbi moderne ", invitînd profesorii din Republica Moldova și cercetători în domeniul educației să-și prezinte contribuțiile pentru ce-a doua ediție care va fi publicată în luna mai 2013.

 

Evenimentul a continuat cu o serie de workshop-uri și training-uri moderate de către angajații Consiliilor Americane din Moldova. Printre acestea se numără: metodologii de predare a limbii engleze, oportunități de dezvoltare profesională pentru profesori și lectori universitari, integrarea tehnologiilor moderne în predarea limbilor străine și predarea limbii ruse ca limbă străină. În cadrul Centrului Lingvistic American au fost predate două lecții  de limba engleză gratuite, iar o echipă de voluntari energici au ghidad vizitatorii și i-au servic cu băuturi răcoritoare.

 

În aceeași zi , bursierii Programului Acces din șase orașe diferite au organizat evenimente tip flashmob cu tematica " Elevii Access în Acțiune " la care au participat circa 400 de tineri din Ungheni , Bălți , Cahul , Comrat , Chișinău și Varnița / ​​Bende. Scopul evenimentului a fost de a-i încuraja pe tinerii din Moldova să participe la diferite programe de schimb, cum ar fi cele oferite de Consiliile Americane. Fiecare regiune a organizat evenimentul într- un mod deosebit , oferind un mesaj unic prin spectacole de dans, afișe , steaguri și cântece tematice .


Galerie foto: https://plus.google.com/photos/112660613283987944097/albums/584917890935264448

 

Anniversary Event February 22nd

 

 

 

Previous news
24 iunie 2016
23 mai 2016
5 mai 2016