EN
RO
RUThe final stage of selection process for LFP is coming soon

December, 13 2011

În urma concursului din cadrul Programului LFP din runda octombrie - noiembrie 2011, comisia de selecţie alcătuită din Richard Grawey de la Asociaţia Baroului American , Mariana Harjevschi, Directorul Bibliotecii de Drept şi Aliona Rusnac, Facilitator la UNDP şi în cadrul Institutului Naţional de Justiţie,au fost selectaţi 10 semifinalişti. Sîmbătă, 10 decembrie, semifinaliştii au susţinut proba Institutional TOEFL după care a urmat interviul cu Leslie Ryan, Coordonatorul Programului LFP de la Washington şi doi reprezentanţi ai Ambasadei SUA în Republica Moldova: Ryan Aiken (Assistant Public Affairs Officer) şi Michael Cavallo (Operations Noncommissioned Officer), în data de 12 decembdie, în incinta Consiliilor Americane din Chişinău. Decizia finală cu privire la finaliştii programului va fi anunţată în luna ianuarie 2012. Urăm tuturor finaliştilor programului succes în ultima rundă!

 

Descrierea Programului


Lansat în 2005 de către Departamentul de Stat SUA și administrat de către Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional , Programul de Stagiere în Instituțiile de Drept ale SUA (LFP), oferă profesioniștilor tineri din domeniul legislativ din Rusia, Ucraina, Moldova și Georgia posibilitatea de a acumula experiență practică în una dintre instituțiile publice de drept din SUA: instituţii publice de stat, primării, consilii regionale şi organizaţii non guvernamentale.

 

LFP în Moldova


Scopul programului este schimbul de experienţă practică în domeniul legislativ dintre organizaţiile publice de drept din SUA şi Republica Moldova, sporirea aprecierii rolului societăţii civile şi angajamentul acesteia în procesul politic şi crearea parteneriatelor durabile între instituţiile americane şi cele din Republica Moldova pentru soluţionarea problemelor comune de ordin legal.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa:

 

Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional
Kogalniceanu 76 St.
Chisinau, Moldova, MD - 2014
Tel: 373 22 270-766 Fax: 373 22 234 -873
Coordonator Proiect LFP
Daniela Munca-Aftenev
Email: daniela@americancouncils.md

 

Previous news
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului de selecție a participanților la Programul de Stagiu Legislativ în SUA, runda 1 octombrie – 15 noiembrie 2016
În ajun de Ziua Independenței SUA, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, ce reprezintă și promovează activitatea comunității de absolvenți ai programelor de schimb ale guvernului SUA, Vă invită să celebrăm diversitatea culturală, sâmbătă, 2 iulie, DRAFT ARENA, BOTANICA, bul. DACIA 32, între 11:00 - 16:00.
American Councils office in Moldova Report for 2017 in Romanian and in Russian