Programul Access

Peste 200 de elevi din Republica Moldova au absolvit programul Access. De la înființarea sa în 2004, peste 55.000 de studenți din peste 70 de țări au participat la Programul Access

Aplică acum
Află mai multe

Programul English Access Microscholarship

Programul English Access Microscholarship (Access) oferă o bază de competenţe de limba engleză pentru elevii cu vârsta 14 – 18 ani, din medii defavorizate. Acesta reprezintă un ansamblu de cursuri extra-curiculare şi activităţi educative într-un program intensiv de vară. Participanţii acestui program obţin o apreciere pentru cultura americană şi valorile democratice. Deasemenea creşte şi capacitatea lor de a participa cu succes la dezvoltarea socio-economică a ţărilor lor. Pe lângă aceasta ei obţin capacitatea de a concura şi de a participa, în cadrul diferitor programe de studii în SUA.

Încă de la începuturile sale, în 2004, aproximativ 55.000 studenţi din peste 70 de ţări au participat în cadrul Programul Access.

Access Microscholarship Program în Moldova

Programul Access este o oportunitate inovativă pentru adolescenții din mediul economic dezavantajat, de a studia limba engleză. Programul le permite să beneficieze de cursuri extracurriculare gratuite de limbă străină în regiunile RM și să dezvolte capacitățile interculturale și de comunicare.

Programul este implementat sub egida și finanțarea Guvernului SUA, în Colțișoarele Americane din Ceadîr-Lunga, Ungheni, Bălți și în regiunea Rezina/Rîbnița. Participanții vor frecventa cursurile de 2 ori pe săptămână timp de doi ani, vor primi toate materialele educative necesare și în timpul verii vor fi invitați la o tabără de leadership. Absolvenții
programului care au frecventat regulat orele, au demonstrat reușitele bune la limbă engleză, comportamentul adecvat și au participat activ în toate activitățile vor primi certificate speciale din partea Ambasadei SUA.

Criteriile de eligibilitate:

  • vârsta între 14-16 ani la începutul programului;
  • cunoașterea limbii engleze la nivelul mediu;
  • domiciliul în raioanele Ceadîr-Lunga și Ungheni, mun. Bălți, regiunea Rezina/Rîbnița;
  • dorința și abilitatea de a participa în program.

Programul English Access Microscholarship pe teritoriul Rep. Moldova

Personal

Contacte

Daniela Butnaru

Daniela Butnaru

Coordonatoarea Programului Access Moldova

Str. Kogalniceanu 81, MD-2009, Chișinău, Republica Moldova; Tel:  (+37322) 225860; Fax: (+37322) 234873; email:  access@americancouncils.md

Primește notificări

Dacă doriți mai multe informații despre programul Access, vă rugăm să lasați datele de contact și vă vom ține la curent cu noutățile pentru acest program.


Noutățile Access

Noutățile accessPlus+