Suntem încântați să vă anunțăm despre continuarea programului FLEX pentru elevii din instituțiile de învățământul pre-universitar din Republica Moldova. Programul FLEX, aflat acum în cel de-al 28-lea an, este un program al Departamentului de Stat al SUA, cu finanțare oferită de Guvernul SUA și este administrat de Consiliile Americane cu sprijinul Ambasadei SUA de la noi țară. Bursa FLEX oferă studenților selectați posibilitatea de a trăi cu o familie americană și de a studia într-o școală americană pentru anul universitar 2021-2022. Atât competiția, cât și participarea sunt gratuite.

Studenții din clasa a 9-a, 10-a și a 11-a, care îndeplinesc următoarele criterii, sunt eligibili să participe la concurs în această toamnă:
 să aibă cetățenie moldovenească;
 născuți între și 1 ianuarie 2004 – 15 iulie 2006;
 studiază limba engleză în școală;
 îndeplineasc cerințele pentru primirea unei vize SUA;
 nu au petrecut mai mult de 3 luni din ultimii cinci ani în S.U.A.
 Studenții cu dizabilități născuți între 15 februarie 2003 – 15 iulie 2015, și sunt în clasa 8-a, 9-a, 10-a, 11-a și a 12-a, de asemenea, sunt eligibili pentru a participa la Programul FLEX. Vom face aranjamente speciale pentru a testa studenții cu deficiențe de vedere, auz sau alte deficiențe de vedere.

Din motive de securitate referitoare la pandemia coronavirusului, testările pentru anul 2021-22 vor fi efectuate ONLINE, începând cu toamna anului 2020. Solicitanții pot participa la procesul de selecție din orice locație care are acces la Internet, folosind fie un dispozitiv mobil, fie un calculator. Recrutarea FLEX va include în continuare trei runde riguroase de testare, chiar dacă participanții nu vor participa fizic la testare, ci exclusiv online.

Prima rundă de testare este deschisă tuturor solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate de mai sus și va avea loc în perioada 1 septembrie-15 octombrie. Acesta include o cerere online preliminară și trei întrebări de eseu care trebuie depuse în termen de 10 zile de la începerea cererii.

Solicitanții eligibili pot aplica aici: https://ais.americancouncils.org/flex

După depunerea cererii preliminare, elevii selectați vor fi invitați să participe la runda 2, care constă într-un test online de engleză. A treia și ultima rundă de testare va începe în noiembrie. Runda 3 va include un interviu, încă trei întrebări de eseu, un test de engleză mai amplu și formularul de aplicare pentru etapa a 3-a. Studenții care trec la această etapă vor fi contactați de către colegii de la biroul Consiliilor Americane din Moldova pentru a le oferi mai multe detalii.

Dacă aveți întrebări cu privire la program, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 069972132 sau adresa de email dbutnaru@americancouncils.org