American Councils for International Education Moldova cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova în parteneriat cu  American Councils for International Education  Romania anunță prima ediție a Școlii de Leadership, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy 2019 Moldova”
Scopul proiectului este de a instrui 25 de tineri elevi din Republica Moldova pentru a deveni cetățeni activi, a afla mai multe despre valorile democratice ale SUA și cultura Americană și a oferi participanților instrumentele necesare pentru a se angaja în activități civice și de responsabilitate socială. Proiectul va familiariza elevii cu principiile de lucru ale unuia din președinții notorii ale Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.
Elevii de liceu cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani sunt îndemnați să își înainteze candidatura spre participarea în cadrul Școlii de Vară „Camp Kennedy”.
Camp Kennedy este dedicată adolescenților creativi, dornici de a își dezvolta abilitățile de lider în comunitate și de a cunoaște mai bine societatea în care trăiesc. Proiectul se va încheia cu ghidarea participanților în coordonarea și implementarea unor proiecte de participare civică în comunitatea lor. Participanții vor fi antrenați în ateliere de lucru, dezbateri, sesiuni și vizite de studiu la instituții de importanță publică majoră. Participarea în cadrul programului Camp Kennedy este gratuită, organizatorul va asigura: cazarea, transportul, materialele și sesiunile.
Pentru a fi eligibil spre participare în program, fiecare elev doritor trebuie să întrunească următoarele criterii:
– este elev la o școală din Republica Moldova
– are minim 16 și maxim 18 ani împliniți în momentul începerii programului (4 august 2019)
– este interesat față de tematica programului
– este implicat civic și a atins rezultate bune în școală și în comunitate
– este entuziasmat să organizeze proiecte civice în comunitatea sa, pentru a multiplica informația și cunoștințele achiziționate.
Toți doritorii de a participa sunt încurajați să aplice, răspunzând la întrebările din formularul următor:
Data limită de completare a formularului: 29 Iulie, 2019.
Tabăra va avea loc în perioada 4-11 august 2019 la Chișinău
Persoana de contact:
Mihaela Gaiu Asistent de Proiect/ 076007613/flexassistant@americancouncils.md/