Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova anunță prima ediție, 2019, a Școlii de Liderism, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy Moldova”.
Scopul acestui proiect este de a oferi celor 25 de participanți, tineri liceeni din Republica Moldova, un program de activități care le va permite să devină cetățeni activi, bine informați despre valorile democratice ale SUA și cultura Americană, precum și despre instrumentele necesare pentru a se angaja în activități civice și de responsabilitate socială. Proiectul va familiariza elevii cu principiile de lucru ale unuia dintre președinții notorii ai Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.
Liceenii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani sunt îndemnați să se înscrie la preselecția Școlii de Vară „Camp Kennedy”.
Camp Kennedy este dedicată adolescenților creativi, dornici de a își dezvolta abilitățile de lider în comunitate și de a cunoaște mai bine societatea în care trăiesc. Proiectul se va încheia cu ghidarea participanților în coordonarea și implementarea unor proiecte de participare civică în comunitatea lor. Participanții vor fi antrenați în ateliere de lucru, dezbateri, sesiuni și vizite de studiu la instituții de importanță publică majoră. Participarea în cadrul programului Camp Kennedy este gratuită, organizatorul va asigura: cazarea, transportul, materialele și sesiunile.
Pentru a fi eligibil spre participare în program, fiecare elev doritor trebuie să întrunească următoarele criterii:
– este elev la o școală din Republica Moldova
– are împliniți minim 16 și maxim 18 ani la momentul începerii programului (4 august 2019)
– este interesat față de tematica programului
– este implicat civic și a atins rezultate bune în școală și în comunitate
– este entuziasmat să organizeze proiecte civice în comunitatea sa, pentru a multiplica informația și cunoștințele achiziționate.
Toți doritorii de a participa sunt încurajați să aplice, răspunzând la întrebările din formularul următor:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-EjdVVWIDeeYSOIvHHIQx_lKXjImhw5YvVYNpNlfy8vlLjA/viewform?vc=0&c=0&w=1
Data limită de completare a formularului: 29 Iulie, 2019.
Tabăra va avea loc în perioada 4-11 august 2019 la Chișinău
Persoana de contact:
Mihaela Gaiu Asistent de Proiect
076007613
flexassistant@americancouncils.md