A fost o mare plăcere pentru mine să particip la stagierea de o lună în oficiul Auditorului Districtului Columbia (District of Columbia Auditor- ODCA). Stagierea mi-a dat oportunitatea să învăț despre procesele legislative a Districtului Columbia și felul în care ODCA oferă asistență Consiliului Districtului în activitatea lor. În timpul stagierii am avut ocazia să vizitez diferite autorități locale, cum ar fi Office of the Inspector General, Office of the Chief Financial Officer, Office of Integrity Oversight (OIO). Deasemenea am cunoscut  reprezentanții Departamentului de Polițe a Districtului Columbia și Departamentul de Poliție din Arligton care au oferit prezentări despre utilizarea aparatului poligraf în activitatea lor.

 

În timpul șederii mele am mai participat la un curs de formare continuă pe tema “Tactical polygraph. Ethics and pre­employment” organizat de Asociația Poligrafilor Americani și Asociația Poligrafilor din Virginia care mi-au înbogățit cunoștințele în testarea cu poligraf. În acest timp, am devenit și membru al Asociației Poligrafilor din Virginia.

 

De-a lungul acestei stagieri am avut ocazia să cunosc oameni minunați. Am fost găzduită de o femeie deosebita și abia aștept să o revăd în Moldova în Septembrie 2018. Fiind staționată în DC am avut ocazia să învăț multe lucruri despre istoria Statelor Unite vizitând numeroase muzee și monumente.

Oxana Bologan,

PFP Toamna 2017